dimarts, 23 de desembre del 2014

PICASA

Picasa és un programa que serveix per visualitzar, organitzar i editar fotografies digitals. També té un lloc web on es poden compartir fotos amb qui vulguis, és el que hem fet servir per compartir les imatges dels nostres treballs en el blog. Picasa a més és un programa gratuït i lliure.

Album Picasa

Utilitzant Picasa web he creat un àlbum de fotografies dels meus treballs d'informàtica del primer trimestre.Amb el Picasa web he pogut triar les imatges dels meus projectes i treballs , després he creat un àlbum i les he col·locat dins. Quan fas un àlbum automaticament es crea una presentació, he copiat l'HTML de la presentacuó i l'he inserit en el blog.

dimarts, 16 de desembre del 2014

TREBALLS REALITZATS AMB EL GIMP

Treballs Realitzats amb el Gimp:

Amb el gimp he realitzat uns quants fotomuntatges que més endavant explicaré. El principi em semblava complicat, però quan vaig començar a fer-los em van semblar senzills de realitzar.
Els primers que vaig fer van ser La nena i Lleida,i finalment vaig realitzar el projecte anomenat Viatge, que consisteix en fer una felicitació de nadal a partir d'una foto d'un paisatge i una foto teva.

Nena:

En el fotomuntatge de la nena s'havia de retallar la imatge de la nena i enganxar-la a la foto del Taj Mahal
de manera que quedes bé.
primer baix obrir la imatge de la nena i amb la bareta vaig seleccionar el fons de l'imatge i després vaig invertir la selecció(la nena queda seleccionada), la vaig retallar i després la vaig enganxar com a capa nova en la imatge del Taj Mahal. La mida de la nena si vols es pot variar, i després de fer-ho, amb l'eina capgirar as de capgirar la imatge de la nena i colocar-la al cantó dret de la imatge.
Lleida:


Per fer aquest fotomuntage el primer que he fet ha sigut obrir la imatge de Lleida en el Gimp, i amb la bareta de selecció he seleccionat el cel de la foto i després he invertit la selecció. A continuació el que m'ha quedat seleccionat ho he retallat i ho he enganxat a la imatge del cel, que he obert en el Gimp previament. Finalment el cel que sobri es retalla i quede la imatge final.






Edició d'imatges:


En aquesta fotografia s'havia de fer un canvi de saturació, i si volies també es podia fer un canvi de brillantor i de contrast. Per canviar la saturació vaig anar a la pestanya de colors, després vaig clicar on deia saturació i vaig augmentar-la una mica. Després de fer aquests canvis l'imatge es veu molt millor i amb més brillantor (imatge de la dreta)






En aquesta imatge l'únic que s'havia de fer era treure-li la saturació. Per fer-ho em seguit els mateixos passos que en la imatge anterior.




dilluns, 17 de novembre del 2014

GIMP



Aquest es l'enllaç de descarrega del gimp:

http://www.softcatala.org/wiki/Rebost:GIMP




El Gimp és un programa de mapes de bits. S'utilitza principalment per el retoc fotogràfic o creació i disseny d'imatges. Els seus principals usos són la creació de gràfics i logotips, canviar la mida i retallar fotografies, la combinació d'imatges utilitzant capes, eliminar elements no desitjats de les imatges i la conversió entre diferents formats d'imatges. Ademés també es pot utilitzar per crear imatges animades senzilles.
És un programa gratuït i està disponible per a Linux, Windows i Mac.
Quan ampliem una imatge de mapes de bits podem veure una trama de punts anomenats pixels. Cada punt queda definit pel seu color i la seva lluminositat, per això si el veus.

Característiques principals:

-Guarda els arxius en format xcf.
-Utilitza píxels.
-Té una gran varietat d'eines de dibuix.
-És compatible amb la majoria de formats d'imatge.
-A diferencia de l'inkscape, amb el gimp no pots fer variacions sobre la imatge, dibuix creat un cop guardat.


EXPLICACIÓ LOGOTIP (ATONIUM):
En aquest projecte hem hagut de copiar l'Atonium i després hem posat un títol dins (INS Pere Ribot).

Per fer aquest projecte el primer que he fet a estat obrir la foto de l'Atonium de Brussel·les al Gimp i l'he exportat en (.xcf) el format de Gimp per poder treballar amb  la imatge.


Després he reproduït cada esfera de l'escultura amb l'eina de selecció de circumferències, cada una de diferent color i amb l'eina de degradats els hi he posat  degradat radial ( el color de l'esfera i de fons el blanc, dona la sensació de qe la llum reflacteix a l'esfera), que gràcies aquest ha fet més efecta d'esfera. Tot aquest procés es fa en capes diferents, és a dir, la imatge de l'Atonium és una capa, i cada esfera està creada en capes diferents.



Després de fer les esferes he começat a fer les barres que les uneixen entre si, cada barra estarà, com em les esferes, a una capa diferent. Per fer-las he utilitzat l'eina de camins, l'eina capturadora de colors i l'eina de degradats. 


Primer he escollit els dos colors de les esferes que seràn unides per la barra que fagi, per tenir un color més exacte he utilitzat l'eina capturadora de colors que hem parmet clicant a l'esfera capturar el color exacte d'aquesta. El següent pas a sigut construïr la barra amb l'ajuda de l'eina de camins clicant a cada cantonada de la barra perquè se'ns formi una copia. Si es nessesita arodonïr algun costat de la barra creada per editar-la només s'ha de clicar al damunt i editar-ho com et sembli. Quan tinguis la forma correcta vas a selecciona i des de camí per poder tencar la barra i pìntar-la, i amb l'eina de degradat es fa un degradat liniel amb els dos colors de les esferes. Aquest és el procés per totes les barres. Les capes s'han de posar ordenades de manera que es vegi bé.


Ara ja tenim la figura feta i hem de fer que no es vegi el fons (la imatge de l'Atonium), només hem de tancar l'ull de la capa del fons.
Per acabar de fer el logo hem de crear el títol INS Pere Ribot i posar-lo amb l'atonium, per fer això l'únic que s'ha de fer és anar a fitxer-crea-logotips i rètols i tria la lletra que vulguis utilitzar i posa el titol. Quan tens el títol s'ha de treure la capa del fons perquè el fons sigui transparent. Gaurdem el títol en arxiu png, retallem el títol com vulguem i l'anem posant a l'atonium amb capes diferents i ja tindrem acabat el logo.


dilluns, 3 de novembre del 2014

PROJECTE DE L'INKSCAPE

         
El nostre projecte a consistit en personalitzar el nostre blog amb l'ajuda del programa Inkcscape. Em creat un logotip pel nostre blog, em personalitzat el títol i ademés em creat un fons propi.


 FONS

Per crear el fons primer de tot he fet un rectangle una mica més petit que la fulla. després amb l'eina de degradats he fet un degradat líneal de diferents tons de verd, blau i lila.
Després he fet una estrella de 24 puntes i l'he distorcionat amb l'ajuda dels punts de control. Quan he tingut la forma que m'ha agradat le duplicat 4 cops, i cada copia l'hi he posat un color diferent.
A continuació he fet diferents polígons i estrelles. A cada un els hi he donat formes, mides i colors diferents. 
Per acabar he hagut d'exportar el dibuix a mapa de bits per poder utilitzar-lo després com a fons del blog.

LOGOTIP


El logotip l'he fet una mica a l'atzar perquè no tenia gaires idees per fer-lo. 
Primer de tot he fet una cercle no gaire exacte, he triat un color i l'he pintat finalment de blau cel. Després amb l'eina de crear textos e fet una "M" i una "P", les he convertit en cami i després les he deformat amb l'ajuda dels nodes. He canviat la grossor del contorn, les he pintat i les he colocat a dins del cercle de manera que quedessin bé.
Per últim he fet un polígon, l'he deformat al meu gust i després amb l'ajuda de les capes l'he posat radera del cerlce.



TÍTOL

Per fer el títol he utlitzat l'eina de text i he escrit "portafoli mar puig". He passat les lletres a cami per poder-les editar. He fet un degradat lineal amb diferents colors. Després per pujar la primera lletra del meu nom i cognom les he seleccionat per separat i les he pujat amb les fletxes del teclat. Finalment he fet un duplicat amb el Ctrl+D. Amb aquest e creat la sombre de les lletres posant-lo darrera del títol i pintant-lo d'un gris fluix.







VALORACIÓ DEL PROJECTE:

Aquest projecte ha sigut interesant i bastant sensill, m'ha agradat molt ja que a sigut divertit i he aprés moltes coses noves. He tingut algun problema però sense importancia.
En aquest projecte hem pogut reflectir gran part de les coses que em aprés de l'inkscape durant aquest temps que em estat treballan amb el programa de dibuix vectorial. 
Aquest projecte m'ha servit per apendre a utilitzar un programa de dibuix vecotrial i per apendre'n més d'aquests. Ademés gracies aquest he descobert l'inkscape, que fins ara no en savia de la seva existencia.

dilluns, 22 de setembre del 2014

L'INKSCAPE




Aquest es l'enllaç per descarregar l'inkscape en català:
http://www.softcatala.org/wiki/Rebost:Inkscape


Las principals característiquedes de l'inkscape són:
- els fitxers ocupen molt poc d'espai
-cada forma  pot ser manipulada indibidualment
-pots apropar tant com vulguis sense que es vegin els pixels


L'Inkscape es un programa informàtic de dibuix vectorial, que són formats bàsics de disseny. 
El dibuix vectorial esta format per un conjunt de formes bàsiques (línies, punts, cercles...) que agrupades de manera harmònica, creen el dibuix. 

Altres porgrames:

-Corel Draw, dissney gràfic
-Adobe Illustrator, diseny gràfic
-Autocad, diseny d'enginyeria i d'arquitectura

TREBALLS:


Principalment, una de les eines que més em utilitzat ha sigut la de les corbes de Bézier, que és la que hem fet servir per crear aquestes herbes.
Hem creat unes quantes línieas amb aquesta eina i després hem pogut deformar-la amb l'ajuda dels punts de control, a continuació hem canviat el gruix d'algunes línies i també les hem pintat amb diferents tons de verd i marrons amb l'ajuda de emplenat i contorn.



Després vam crear el gerro de la imatge a partir d'un seguit de línieas creades amb les corbes Bézier i amb una elipse creada amb l'eina que crea cercles, elipses i arcs. Seguidament hem donat la forma i li hem posat un degradat lineal amb l'ajuda de emplenat i contorn, i per acabar em tret el contorn del gerro i hem agafat les herbes i les hem anganxat en el dibuix de manera que quedés bonic.


Aquest treball m'ha agradat, no és difícil però ha sigut entretingut.
Primer de tot em creat 3 el·lipses pel cap, pel cos i les ales. La el·lipse de les ales em creat 6 rèpliques utilitzant els botons Ctrl+D. Aquestes les em posat ordenades en forma de vano al costa de la el·lipse del cos (em canviat l'eix de gir perquè ens sigui més fàcil colocar-les), em fet una escala de colors i finalment em duplicat l'ala i l'hem girat colocant-la a la mateixa altura que l'altre.





dimarts, 16 de setembre del 2014

Presentació

Hola, em dic Mar Puig i tinc 15 anys. Faig 4t d'ESO a Vilassar de Mar a l'institut Pere Ribot, i això és part d'un treball de l'optativa d'informàtica.
M'agradaria fer el batxillerat aquí, i m'agradaria fer el científic, ja que m'agradaria dedicar-me a la biologia, però encara no ho tinc molt clar.



Jugo a futbol gran al U.E Vilassar de Mar en un equip femení, i quan tinc temps lliure vaig a correr, també m'agrada llegir i el submarinisme.