dilluns, 17 de novembre del 2014

GIMP



Aquest es l'enllaç de descarrega del gimp:

http://www.softcatala.org/wiki/Rebost:GIMP




El Gimp és un programa de mapes de bits. S'utilitza principalment per el retoc fotogràfic o creació i disseny d'imatges. Els seus principals usos són la creació de gràfics i logotips, canviar la mida i retallar fotografies, la combinació d'imatges utilitzant capes, eliminar elements no desitjats de les imatges i la conversió entre diferents formats d'imatges. Ademés també es pot utilitzar per crear imatges animades senzilles.
És un programa gratuït i està disponible per a Linux, Windows i Mac.
Quan ampliem una imatge de mapes de bits podem veure una trama de punts anomenats pixels. Cada punt queda definit pel seu color i la seva lluminositat, per això si el veus.

Característiques principals:

-Guarda els arxius en format xcf.
-Utilitza píxels.
-Té una gran varietat d'eines de dibuix.
-És compatible amb la majoria de formats d'imatge.
-A diferencia de l'inkscape, amb el gimp no pots fer variacions sobre la imatge, dibuix creat un cop guardat.


EXPLICACIÓ LOGOTIP (ATONIUM):
En aquest projecte hem hagut de copiar l'Atonium i després hem posat un títol dins (INS Pere Ribot).

Per fer aquest projecte el primer que he fet a estat obrir la foto de l'Atonium de Brussel·les al Gimp i l'he exportat en (.xcf) el format de Gimp per poder treballar amb  la imatge.


Després he reproduït cada esfera de l'escultura amb l'eina de selecció de circumferències, cada una de diferent color i amb l'eina de degradats els hi he posat  degradat radial ( el color de l'esfera i de fons el blanc, dona la sensació de qe la llum reflacteix a l'esfera), que gràcies aquest ha fet més efecta d'esfera. Tot aquest procés es fa en capes diferents, és a dir, la imatge de l'Atonium és una capa, i cada esfera està creada en capes diferents.



Després de fer les esferes he começat a fer les barres que les uneixen entre si, cada barra estarà, com em les esferes, a una capa diferent. Per fer-las he utilitzat l'eina de camins, l'eina capturadora de colors i l'eina de degradats. 


Primer he escollit els dos colors de les esferes que seràn unides per la barra que fagi, per tenir un color més exacte he utilitzat l'eina capturadora de colors que hem parmet clicant a l'esfera capturar el color exacte d'aquesta. El següent pas a sigut construïr la barra amb l'ajuda de l'eina de camins clicant a cada cantonada de la barra perquè se'ns formi una copia. Si es nessesita arodonïr algun costat de la barra creada per editar-la només s'ha de clicar al damunt i editar-ho com et sembli. Quan tinguis la forma correcta vas a selecciona i des de camí per poder tencar la barra i pìntar-la, i amb l'eina de degradat es fa un degradat liniel amb els dos colors de les esferes. Aquest és el procés per totes les barres. Les capes s'han de posar ordenades de manera que es vegi bé.


Ara ja tenim la figura feta i hem de fer que no es vegi el fons (la imatge de l'Atonium), només hem de tancar l'ull de la capa del fons.
Per acabar de fer el logo hem de crear el títol INS Pere Ribot i posar-lo amb l'atonium, per fer això l'únic que s'ha de fer és anar a fitxer-crea-logotips i rètols i tria la lletra que vulguis utilitzar i posa el titol. Quan tens el títol s'ha de treure la capa del fons perquè el fons sigui transparent. Gaurdem el títol en arxiu png, retallem el títol com vulguem i l'anem posant a l'atonium amb capes diferents i ja tindrem acabat el logo.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada