divendres, 24 d’abril del 2015

PROJECTE VIATGE

La finalitat d'aquest projecte era crear una felicitació de nadal a partir de diferents fotos, utilitzant el programa gimp i també l'inkscape.


Per realitzar aquest treball el pirmer que he fet ha estat buscar una imatge d'un paisatge, la que he triat ha sigut d'un paisatge de Finlàndia.





Després d'aconsegir l'imatge de fons he hagut de buscar entre les meves fotos i triar una en la que hi aparegués jo i seguidament amb l'ajuda del gimp he pogut treure el fons de l'imatge de manera que només hi quedés jo.

Perquè la felicitació estigués més plena he buscat més fotos relacionades amb el nadal, l'hivern i el fred.

He ascollit una imatge d'un pingüí, d'un arbre de nadal i dels tres reis d'orient. També els hi he tret el fons de la mateixa manera que la foto anterior.








Quan ja he retallat totes les imatges amb el gimp les he col·locat en diferents capes, distribuint-les com he volgut, sobre el paisatge de Finlàndia. Com que ho he trobat una mica buit he decidit agafar una imatge de floquets de neu, he tret el fons i per últim l'he col·locat a la felicitació de manera que sembles que estigues nevan.
Per acabar amb el gimp he fet un títol "BON NADAL 2014 FINLÀNDIA" i després em el programa inkscape he fet un marc i he creat 4 dibuixos de boix grèvol.

El resultat final d'aquest treball és el següent:

dimecres, 22 d’abril del 2015

APP INVENTOR 2



App Inventor és una eina que permet crear aplicacions mòbils pels sistemes operatius Android, aquesta ha estat creada per MIT (Institut Tecnologic de Massachusetts).

El sistema és gratuït i es pot descarregar fàcilment de la web oficial, ademés és una app molt simple que cobreix moltes de necessitats bàsiques en qualsevol dispositiu mòbil.



Hello Pur 

Hello Pur és una aplicació molt simple i molt fàcil de crear. Per fer el disseny de l'app es necessita un arxiu d'imatge d'un gat i un arxiu d'àudio amb un so "miau".

Gatet foto: kitty.png (botó dret del ratolí i guardar)
Miau so: meow.mp3 (Feu clic i Desa)

Aquesta aplicació és la primera que hem creat amb l'app inventor. ës l'app més senzilla i la més fàcil de crear. L'app de "Hello Pur" està composta per una imatge, aquesta és un botó. El que fa aquesta app és miolar i vibrar en el moment en que es toca la imatge desdel mòbil. 

PaintPot

La segona aplicació que hem creat és una pantalla amb un dibuix on es pot pinar, amb diferents colors i diferent gruix, punts i línies. Aquesta app ha sigut una mica més complicada de fer però amb l'ajuda de les instruccions ha sigut fàcil. El PaintPot li he afegit algunes millores perquè es veies millor, envés de la foto de gat jo he triat una foto d'una jirafa, també he afegit 3 colors apart dels tres de l'app sense millores.

MoleMash

MoleMash és una aplicació que consisteix en una imatge, que cada segon canvia de posició, que l'has de tocar per poder sumar punts al marcador. L'app està compost per una pantalla amb un fons, amb un títol, una imatge que es mou i un marcador de puntuació.  Per fer l'app una mica més divertida he afegit una foto del fons del mar i també he afegit una imatge de més, una imatge es la de la dori, que va més ràpida i suma més punts, i l'altre és la d'una orca.

Pong

Aquesta ha sigut l'útima app creada. M'ha costat una mica crear-la i he tingut alguns problemes, en el primer intent la pilota no es movia i al segon intent si que ho feia, però anava molt lenta i no sumava punts, fins al tercer intent no va sortir be. Pong consisteix en una pilota que va botant per tota la pantalla i el jugador a d'intentar, amb una barra, que no caigui per la part de sota la pantalla.